Excursies!
Door: Monique
Blijf op de hoogte en volg Monique
26 Mei 2008 | Turkije, Marmaris
Merhaba!
Zondag... een prima dag om jullie weer een update te geven over wat ik allemaal uitspook hier in Turkije. Het is hier nog steeds heerlijk! Overdag rond de 30 graden en ’s avonds koelt het flink af zodat ik nog wel lekker kan slapen.
Donderdag ben ik mee geweest op excursie naar Dalyan. Op de weg naar Dalyan hebben we een stop gemaakt bij een ooievaar restaurant. En zoals de naam al zegt zaten hier dus ooievaars. Eigenlijk had ik die niet verwacht in Turkije. Leuke beestjes:)
Na deze korte stop kwamen we na 10 minuutjes aan bij het bootje. Hiermee vaarden we naar het modderparadijs. Toen we in de buurt kwamen was de lucht van het zwavelbad al goed te ruiken. Dit rook een beetje naar rotte eieren. Allereerst moesten we ons goed insmeren met modder. Prima... Daarna moesten we in de zon gaan staan en wachten tot alle modder was opgedroogd en lichtgrijs werd. En echt, die modder gaat overal zitten! Echt overal! Na een heerlijke koude douche moesten we naar het zwavelbad. Wel lekker warm, 39 graden ongeveer, maar die lucht! Bah! Men zegt dat je er 10 jaar jonger van wordt, maar ik heb niet veel verschil kunnen zien. Bij niemand.
Toen iedereen klaar was kregen we nog een lunch en daarna weer het bootje in voor een tochtje naar het Caretta Caretta strand. Hier zitten normaal hele grote schildpadden en op het strand komen ze dan hun eitjes leggen. Helaas niets van gezien, maar wel heerlijk een uurtje van de zon genoten. Met het bootje weer terug naar de bus en dit was dan mijn dagje Dalyan!
Klinkt best leuk toch?;)
Vrijdag moest er natuurlijk weer hard gewerkt worden, maar Sanne en ik zijn vroeg opgestaan om alles te regelen en klaar te maken voor zaterdag, zodat we aan het eind van de middag konden ontspannen in de Hamam. Wat wederom weer een geweldige ervaring was!
Je komt daar binnen en kan je je omkleden, badkleding wel gewoon aanhouden natuurlijk. Toen heb ik eerst 10 minuutjes in de sauna gezeten met een Oad collega en daarna mochten naar een andere warme ruimte waar we moesten wachten op de mannen die ons kwam ‘wassen’. Dit is een grote ruimte met een warme steen in het midden waar je op moet liggen. Eerst werd ik helemaal van top tot teen gescrubt en het is echt ongelofelijk hoeveel vuil er dan van je lichaam af komt. En ik maar denken dat ik zo schoon ben haha:P Daarna moest ik even snel douchen en weer bij een andere man gaan liggen die me ging wassen met een hele grote opgeblazen washand. Heerlijk! En natuurlijk helemaal compleet met massage. Toen dit weer klaar was kregen we allemaal handdoeken om en mochten we even uitdampen onder het genot van een drankje. Kwartiertje later kregen we nog een oliemassage. Toen ik klaar was voelde ik me weer helemaal ontspannen en fris en fruitig!
’s Avonds ben ik uit eten geweest, as usual, met Sanne en Murat en de planning was vroeg m’n bedje in. Maar toen ik weer bij mijn appartement kwam moest ik nog even een drankje komen drinken, want er was turkse avond. Vooruit dan maar. Er kwamen een paar jongens dansen en een beetje breakdancen en daarna kwam er een buikdanseres.
Toen om half 11 toch maar naar mijn bedje toe, want om half 6 ging de wekker alweer.
Zaterdag ben ik naar de luchthaven van Bodrum geweest om mensen weg te brengen en op te halen. 2,5 uur in de bus zitten... Ja we hebben het best zwaar hier! Even 3 uurtjes relaxen en om half 7 weer naar de luchthaven van Dalaman. Best een lange dag zo, 20 uur gewerkt.
Zondag kon ik eindelijk een beetje relaxen en zijn we, ik, Sanne en Murat, lekker naar het strand geweest.
Dit was zo’n beetje mijn afgelopen week. Vanavond misschien naar de turkse avond, want de schoonmoeder van Sanne is hier:P
Iyi günler!
Klinkt best leuk toch?;)
Iyi günler!
26 Mei 2008 - 15:25
Eefje:
Heej chick
hehe die hamams zijn te lekker (H) ik weet zeker jij gaat daar nog heel vaak heen! Zo te horen ben je intens hard aan het werk en maak je lange dagen maar vind je de ontspanning zeer leuk;)
zaterdag hebben ze gelijk gespeeld;) ik was er niet bij menno satish en kirsten ook niet;) ik mocht heerlijk werken bij de kuip iig op een parkeerplaats ik was verkeersregelaar geen probleem;) was om 00.15 klaar met werken:P dus het was een heerlijk dagje;) gister naar de Efteling geweest mijn god dat was te leuk (H) ik was er al jaren niet geweest en de vliegende hollander is echt een aanrader;) nou voorlopig heb ik niet meer nieuws vanuit nl;) ik hou je op de hoogte!
kus -
26 Mei 2008 - 15:26
R.:
Hi hon'
Klikt goed allemaal en zo te lezen vermaak je je wel. Alleen al die mannen die jou komen wassen en masseren?! Dacht dat... ;) haha, just kidding.
Have fun and we'll keep in touch :)
Kus! -
26 Mei 2008 - 15:27
R.:
Hi hon'
Have fun and we'll keep in touch :)
Kus! -
27 Mei 2008 - 10:18
Mandy:
Hee Chick,
Klinkt allemaal super goed :). Toch uiteindelijk wel blij dat je naar Marmaris bent gegaan, denk ik :). Ik ga zometeen mijn laatste prikje halen en dan ben ik er ook bijna helemaal klaar voor ;). Spreek ik je snel?
Kusje! -
27 Mei 2008 - 11:31
Greet (van 252):
Hoi Monique
Wat leuk om te lezen wat je daar allemaal aan het doen bent.je hebt het goed naar je zin begrijp ik.
We blijven je volgen en zullen af en toe een berichtje sturen.
Groeten van ons allemaal hier. -
30 Mei 2008 - 10:48
Bob:
Hey Mo!
Give me a call when you can!
hugs Bob -
30 Mei 2008 - 16:53
Anke Van Der Haven:
leuk joh gefeliciteerd met je moeder. Grappig om te lezen ik ben ook in dalyan geweest en in marmaris in marmaris palais heb ik gezeten dat is van marmaris langs de boulevard naar ismeler .ismeler kan je heel leuk winkelen heeft een grote markt tot s avonds laat Nou de groetjes en succes daar in turkije liefs x tante Anke -
31 Mei 2008 - 08:01
Ricardo:
Heyy Mo,
Leuk om he verhalen te lezen. Best grappig om al die verschillende waarbenjij.nu te lezen.
Zo te zien heb je het goed naar je zin daar. Ik zit nu in Laos, mn inwerkreis. Erg gave bestemming en een leuke groep. Morgen gaan we richting Vietnam..
Nou ik blijf je verhalen volgen en succes verder met het 'harde' werken (red massage etc)
Doeiii x -
01 Juni 2008 - 16:35
Channa:
Mo!
Huh? Is naar de Hammam gaan "hard" werken? :D
Leuk om je verhaal te lezen! En volgens mij heb je het goed naar je zin daar.. Dus heb besloten om je verhaaltjes te gaan volgen, hou me op de hoogte ;)
Ik zit nu lekker een weekje in NL en heb net 2 reizen gedaan, ging echt goed!
Nou chickie!! Have fun en veeel succes daar!
Dikke kus