Merhaba! - Reisverslag uit Marmaris, Turkije van Monique Haven - WaarBenJij.nu Merhaba! - Reisverslag uit Marmaris, Turkije van Monique Haven - WaarBenJij.nu

Merhaba!

Door: Monique

Blijf op de hoogte en volg Monique

15 Juli 2008 | Turkije, Marmaris

Dat is lang geleden he?! Jullie zullen me wel gemist hebben..:P Maar zoals de meeste van jullie weten waren mijn moedertje en de buurvrouw een weekje op visite. Gezellig he? Donderdag zouden ze aankomen en ik zat al vol spanning te wachten op een telefoontje dat ze in Marmaris aangekomen waren. Samen met Sanne zat ik nog even appeltaart te eten bij plaza tot er ineens een bus van Tantur vorbij kwam. Toen ben ik zo snel als ik kon naar Bonjorno gerend en daar stonden ze dan... als 2 toeristen die de wijde wereld in trokken om mij op te zoeken. Best wel raar om opeens 2 bekenden in deze omgeving te zien. Ongeveer heel Marmaris wist dat ze zouden komen en overal werden ze dan ook warm onthaald. “Mama, Hos geldiniz!”
Die donderdag hebben we niet meer zoveel gedaan, want de oudjes moesten natuurlijk even uitrusten van de reis.
Vrijdag zijn we maar gelijk op excursie gegaan. Met een bootje zijn we de hele dag wezen varen. De bbq en de drankjes waren allemaal al geregeld, dus het enige waar wij we ons mee bezig moesten houden was relaxen en bruin worden. Heerlijk zo’n dagje! We hebben heerlijk gezwommen, zijn dolfijnen tegen gekomen, schildpadden en hebben een gezonken schip bezocht... Oke dat dan niet, maar het was wel puur genieten!
Vrijdagavond moest ik weer hard werken tijdens de Dutch Night. Dit is een avondprogramma waarbij een discotheek helemaal voor ons wordt afgehuurd en die wij dan vullen met alleen maar Nederlanders, spelletjes, optredens en nog veel meer entertainment. Uiteraard gingen moeders en buuf gewoon mee naar de disco. Het is misschien een beetje ongeloofwaardig dat ze überhaupt mee zijn wezen stappen, dus dat ze ook nog op de bar hebben gestaan zal ik dan maar stil houden.
Zaterdag hebben we eerst lekker uitgeslapen en daarna zijn we wezen shoppen. ’s Avonds moest ik weer op transfer voor een aankomst van ruim 300 man. Eindelijk werd het een beetje drukker. Die zondag heb ik dan ook een info gegeven voor 88 man. Een paar maanden geleden zou ik het me niet voor kunnen stellen dat ik een presentatie zou houden voor zo’n grote groep, maar het gaat allemaal super!
Mijn moeder en de buuf zijn natuurlijk niet alleen voor de zon en de ontspanning naar mij toe gekomen. Ze zouden me ook even leren koken. Dus zondag zat ik braaf op mijn balkonnetje aardappels te schillen:D naar 3 aardappels gaf ik het op, omdat het me allemaal te langzaam ging. Hoppa aardappels in een pannetje, water erbij, koken en klaar:D zo simpel als wat.
Maandag zijn we mee geweest met de citytour. Eerst naar een mooi uitkijkpunt, daarna naar het gold center, waar ik 2 cadeaus heb gekocht van oma voor mijn verjaardag, toen lekker op een bootje eten, de bazaar in, langs de haven lopen en klaar. Toen we rond half 12 terugkwamen bij Bonjorno hebben we nog even een wijntje gedronken en toen was het al snel 12 uur! Happy birthday to me!:D
Alle gasten die er op dat moment zaten begonnen te zingen en ik kreeg taart met sterretjes!
Dinsdag was ik vrij en zijn we eerst lekker wezen zwemmen, daarna flink shoppen en ’s avonds met nog wat collega reisleiding uiteten geweest. Hier kreeg ik weer taart:P en later die avond toen we weer terugkwamen bij Bonjorno stond er weer een taart op me te wachten! Volgens mij heb ik in Nederland nog nooit zoveel taart gegeten op 1 dag. Zelfs niet bij oma. Ik heb wel echt een super verjaardag gehad. En suuuuper bedankt voor alle lieve smsjes, belletjes, kaarten, krabbels.
Donderdag ging mijn moedertje alweer naar huis. 5 uur ’s morgens, hoe verzinnen ze het. Ik vond het wel heeeeel jammer dat ze weer naar huis gingen, maar aan de andere kant ook wel weer lekker dat ik mijn huisje weer voor mezelf heb hehe:P
Donderdagavond moest ik met Sanne een nieuwe excursie uitproberen. De night safari. Met drie jeeps gingen we op avontuur. Het allereerste wilde beest dat we tegenkwamen was een berggeit. Hoe spannend! We zijn helemaal door de bergen en het achterland van Marmaris naar een verborgen mysterieus restaurantje gereden. Onderdag hebben we nog een stop gemaakt bij een mooi meer om de zon achter de bergen te zien verdwijnen. Heel romantisch ook allemaal. Na een heerlijk diner tussen de schildpadden hebben we nog genoten van een live bandje en toen ik om 1 uur weer in mn bedje lag had ik een heerlijk gevoel. Een topexcursie!
Die vrijdag is hier iets heel vreemds gebeurd. Het heeft geregend! Dat geloof je toch niet? En dat in half juli. Een flinke regenbui inclusief onweer. Het duurde maar een half uurtje maar toch. Die zaterdag werd het nog eens overgedaan, maar dan net een stukje erger. De lucht werd steeds zwarter en het donderde flink. De lucht werd steeds wit verlicht door de bliksem. Om dat moment was ik net onderweg naar de luchthaven met gasten. De hele rit klonk er alleen maar “ah... oh... WOOW!” in de bus. Eenmaal op de luchthaven aangekomen bleek het vliegtuig nog 1,5 uur vertraging te hebben. Uiteindelijk was ik om 5 uur thuis.
Het laatste spannende wat ik jullie nog wil vertellen is dat ik vanmorgen letterlijk mijn bed uit werd geschut. Om 06.28 uur werd ik wakker en schudde heel het appartement van voor naar achter en van links naar rechts. Een aardbeving! Wat doe je dan? Ja onder de tafel gaan zitten heb ik ooit gehoord, maar wat als dat nou niet kan? Ik ben op mijn balkon gaan kijken of er überhaupt paniek was op straat, maar dit viel nog mee. De mensen in de hotels tegenover mij waren wel een beetje in paniek. Maar voor ik het wist stond het appartement weer stil. Gelukkig. Nu bleek dat er een flinke aardbeving op Rhodos is geweest. 6.1 op de schaal van Richter. En Rhodos is hier nog geen uur vandaan, dus daarom dat het hier ook goed te voelen was. Laten we hopen dat het niet al te vaak voor gaat komen.
Dit waren mijn spannende verhalen weer van de afgelopen 2 weken.
Oja, ik wilde jullie ook nog bedanken voor de super leuke dvd en videoboodschappen. Super leuk! En zeker mijn collega’s van Em-Te. Van jullie had ik dit toch stiekem niet verwacht, maar daarom was het wel extra leuk!
Ik mis jullie allemaal heel erg, maar het zijn nog maar 3 maanden en dan ben ik weer terug!

kxs

• 15 Juli 2008 - 13:05

Eef:

heej meis

woow wat een verhaal weer:| een aardbeving het moet allemaal niet gekker worden je maakt te bizarre dingen mee maar aan de andere kan t wel weer super leuk!!

jaja hier scheen gister de zon(H) ik heb heerlijk in de tuin gezeten beeetje bruin geworden en mja dat was het wel :p verder is het hier gewoon kut weer je hebt eigenlijk niet door dat het zomer is:( helaas maar wie weet komen er nog mooie dagen aan;)

ik hou u op de hoogte!! jeetje nog maar 3 maanden:| de tijd gaat snel!!

dikke kus

• 16 Juli 2008 - 17:16

Jelle:

Het is in ieder geval niet saai,dat is wel duidelijk!

Have fun nog!

• 21 Juli 2008 - 11:45

Sab:

hey Mo,

Ik was even al je spannende verhalen aan het lezen.. dus het bevalt je allemaal nog prima!!! Gek he zo'n aardbeving :P
    Je moet maar gauw terugkomen, want het is een beetje saai op het werk zonder jou ;)

xx